ANDY NINVALLE a Malenovské poletuchy 2023


Ve středu 12.dubna proběhl v Zrcadlovém sále naší ZUŠ společný koncert celosvětově uznávaného hiphopového umělce a tanečníka Andyho Ninvalle s Malenovskými poletuchami. Na programu bylo společné vystoupení s moderními písněmi za doprovodu Andyho, a také sólový blok tohoto umělce.

Součástí Andyho prezentace na naší škole byl také workshop pro učitele zabývající se veřejným vystupováním, prací s trémou a celkovou pohodou umělce při veřejné produkci.

ANDY NINVALLE (NL)

Andy NinvalleakaStewlocks je hiphopový umělec narozený v Guyaně. Je prvním rapperem v Guyaně a průkopníkem rapu jako umělecké formy ve své zemi. Je jedním z prvních breakdancerů a průkopníků tance na ulici na počátku 80. let. Později se svou rapovou skupinou Smooth “n” Easy vytvořil vůbec první hiphopovou reklamu na nový nápoj s názvem FIVE “O”. Andymu osobně poděkoval Jeho Excelence prezident Desmond Hoyte za jeho neúnavný a trvalý přínos městskému umění v Guyaně. Andy rovněž vyhrál cenu za nejlepší taneční skupinu ve své zemi. Jeho jméno a breakdance skupina je uvedeno jako jeden z nejpopulárnějších a nejvlivnějších hiphopových momentů v Guyaně v románu “GUNSHOTS IN MY COOKUP RICE” od šéfredaktora slavného amerického hiphopového časopisu The Source.

V Evropě byl Andy učitelem urbandance a vychovatelem v Amsterdam Dance Center, Rotterdam Dance Academy (CodArts), NederlandsDansTheater, Arabesque Dance Studio v Belgii, Terpischore Dance Studios v Belgii, Kunst Humaniora v Belgii, PennState University v Pensylvánii USA, University ofTroyes ve Francii, Kielce Dance Academy v Polsku, MAS Muzik v Německu. Má za sebou také rozsáhlé taneční programy na středních školách v Norsku. Je jedním z prvních hiphopových tanečníků, kteří byli pozváni k výuce na Královské akademii baletu. Jako rapový umělec Andy vystupoval na většině významných festivalů po celém světě a koncertoval s různými formacemi a umělci, včetně Saskia Laroo, Damian Marley, CandyDulfer, India Arie, Michal Urbaniak a EarthWind and Fire. Se svou R&B skupinou TastaFlava dostal nabídku smlouvy s Interscope za 2,7 milionu dolarů, aby nahrál a byl součástí zvukového doprovodu k filmu Willa Smithe WILD WILD WEST, což odmítl, protože nechtěl být součástí tohoto projektu – Andy preferuje být v prostředí, ve kterém dokáže inspirovat a spojovat lidi pomocí pozitivní energie. Věří, že peníze jsou nebezpečnou motivací pro to, být umělcem.

Andy je nositelem několika významných ocenění včetně „Nejlepšího sólisty“ v mezinárodní soutěži Big Band. Získal také první cenu v soutěži WANTED R&B v kategorii „live Bands“, De GrotePrijs Van Nederland (Prestižní cena Holandska) a Nejlepší nová kapela od Dutch Pop Institute. Na pozvání Jejího Veličenstva holandské královny Maximy byl osobně pozdraven a oceněn za trvalý přínos hudbě a tanci pro holandskou mládež. Aby dosáhl své představy a vize uměleckého vzdělávání, spolupracoval s několika organizacemi, včetně školní skupiny Johna De Witta v Jižním Holandsku, aby pomohl vytvořit nové osnovy pro umělecké vzdělávání. Spolupracoval také s Nizozemským institutem pro sport a pohyb. Inicioval nové inovativní formy výuky učitelů – jak učit pomocí kreativních myšlenkových sestav a konceptů.

Během posledního desetiletí se z Andyho-pedagoga stal Andy-influencer/motivační řečník, který uskutečnil řadu přednášek a prezentací například na LKCA (NationalKnowledge Institute pro kulturní vzdělávání a amatérské umění), Oxford University v Anglii, KrakowAcademyfor Jazz v Polsku a PennState University v USA. Andy miluje umění a věří tomu, že každý člověk je umělec, který nevědomky denně vytváří nové choreografie a kreace. Přeje si, aby si lidé více uvědomovali, že umění a normální život může být totéž, zvláště když umění obecně často normální život kopíruje.

NADAČNÍ FOND

Vašim příspěvkem do nadačního fondu podpoříte aktivity žáků naší školy
       
číslo účtu: 1627640217/0100
podpořte nás ...
naši partneři
Kafka-Zlin

Miroslav Kafka Zlín

Barum

Continental Barum
s. r. o.

FVES-logo-line-full-cz[16591]

VYSOKÁ ŠKOLA JAGIELLOŃSKÁ V TORUNI

logo_zus_open

ZUŠ Open

spo_zlin

SPO spol. s.r.o.

MRB-Sazovice-1

MRB Sazovice spol. s r. o.

Hrobice-1

Obec Hrobice

Rostra-1

ROSTRA s. r. o.

Vitar-1

Vitar s. r. o.

VLK-2

Půjčovna nářadí
Vlk s. r. o.

VLW

VLW spol. s r.o. Zlín

Mline

Pavel Žůrek - Mline

Zlinsky-svec

ZLÍNSKÝ ŠVECPivovar Malenovice

Monet+

MONET

Teplarna-Otrokovice

Teplárna Otrokovice

Zlínský kraj, Statutární město Zlín, Roman Frolka, PaedDr. Karla Hovadíková, Pavla Frajová,
Hrbáček Servis s. r. o., MONTAGE 24 s.r.o., rodiče žáků ZUŠ Zlín-Malenovice

Zlin

město Zlín

kr_zl

Zlínský kraj

zuskazuska

ZUŠka? ZUŠka!

zkola

Zkola

ZlinArt

Zlín ART

Adresa

třída Svobody 868, Malenovice,
763 02  Zlín

Telefon

telefon: 577 104 317
mobil: 734 646 999

ZUŠ Zlín-Malenovice © 2024  |  Prohlášení o přístupnosti